Zelena patrola: Gori deponija u Temerinu, nadležni ništa ne preduzimaju

Vesti 26. maj 202216:15 4 komentara
Zelena patrola

Zelena patrola izašla je na poziv građana koji žive u neposredno blizini Temerinske deponije koja gori od juče. "Vatrogasci su izašli na teren i nisu uspeli da ugase požar jer im top za vodu, na vatrogasnom vozilu, nije radio. Otišli su i ostavili deponiju u požaru. Hoću da idem kod predsednika opštine Temerin da nas evakuiše", izjavila je za Zelenu patrolu Nikoleta Gaković, koja živi na salašu pored deponije. 

Ona dodaje da su na salašu sa malom decom i da nemaju gde da odu. Kaže i da se životinje na salašu guše i ne znaju šta da rade.

„Sve je uništeno. Sve u kući je prekriveno garežom i otrovima. Ne znam gde ću sa decom i životinjama. Zvala sam predsednika opštine da ga pitam šta će preduzeti, ali oni nam ne odgovaraju i ne javljaju se na telefon. Mi mislimo da oni i ne žele da ugase taj požar jer je deponija prepuna smeća i žele da se reše smeća. Požar više ne može vodom da se gasi, trebalo bi ga gasiti zemljom, ali oni nemaju tu mehanizaciju. Njima ova situacija odgovara jer na ovoj deponiji više nema mesta. Četiri godine unazad ta deponija stalno gori“, rekla je Gaković, stoji u saopštenju Zelene patrole.

Kako napominju, prilikom sagorevanja otpada na deponijama oslobađaju se izuzetno kancerogene materije, koje imaju nesagledive posledice za zdravlje ljudi i životnu sredinu.

„Požar na Temerinskoj deponiji ne ugrožava samo Nikoletu i njenu porodicu već i građane Novog Sada i Temerina“ dodaju u saopštenju iz Zelene patrole.

Komentari (4)

Vidi sve komentare