„Zelenilo“ poseklo više od 10 stabala na Zemunskom keju

Vesti 07. apr 202215:54 > 18:51 43 komentara

U Ulici kej oslobođenja u Zemunu radnici Javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo - Beograd" posekli su više od 10 stabala.

„Zelenilo“ je pre dva dana najavilo da će u sredu početi radove na seči 20 stabala u Ulici kej oslobođenja u Zemunu, na potezu od Ulice Stevana Markovića do Karamatine ulice.

Radovi se izvode na osnovu rešenja Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, a na osnovu zahteva Sekretarijata za investicije, jer se ta stabla nalaze na trasi radova na rekonstrukciji Ulice kej oslobođenja.

FoNet

Ekolog i ekološki aktivista Jelena Kovačević kaže da je normalno da od 20 stabala bude poneko nezdravo, ali da su mahom posećena zdrava stabla i da se to desilo zato što stabla smetaju u rekonstrukciji puta. Takođe kaže da su u toku seče bili prisutni građani, koji su burno reagovali i plakali.

Kovačevic kaže da su nekada problem bili privatni investitori, a da je sada i država počela da se obračunava sa prirodom i da time oni koji bi jedini trebalo da štite prirodnu oazu, to više ne rade.

N1

Reporter N1 javio je i da je posečeno drveće ispred OŠ Lazar Savatić, a prema rečima prodavaca na Zemunskom keju, to se dogodilo rano jutros.

Po projektu rekonstrukcije Ulice kej oslobođenja, umesto uklonjenih stabala biće posađene nove školovane sadnice visokog kvaliteta, navelo je „Zelenilo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare