Zeleno-levi front: Gajićeva Narodna stranka glasala za SNS na Vračaru, Dosta je bilo nisu bili prisutni

Vesti 10. jul 202412:26 25 komentara
Služba za skupštinske poslove Gradske opštine Vrača

Na drugoj sednici novog saziva Skupštine Gradske opštine Vračar izglasano je novo-staro rukovodstvo opštine, koje znači "nastavak korumpirane i kriminalne politike na Vračaru", ocenio je Zeleno-levi front u saopštenju.

„Za kandidate iz SNS-a i SPS-a, glasali su i odbornici satelitskih režimskih lista Zeleni pokret Vračar, Društvo za ulepšavanje Vračara, lažne manjinske liste Mi smo Vračar i Koalicija snaga, kao i Narodna stranka Vladimira Gajića. Predstavnici Dosta je bilo nisu prisustvovali sednici, dok su protiv kandidata i kandidatkinja vlasti bili odbornici i odbornice iz Zeleno-levog fronta i koalicije ‘Biramo Vračar'“, navodi Zeleno-levi front.

Povezane vesti

Dodaje da „uprkos izbornim mahinacijama režima, strankama koje su prevarile građane da su opozicija i bojkota manjeg dela opozicije, koji su doprineli još jednom otimanju Vračara, građani i građanke su jasno rekli da žele promene“.

“Umesto politike krupnog kapitala i korupcije, potrebno nam je suštinsko razumevanje i rešavanje nagomilanih problema, poput zagađenog vazduha, uništavanja zelenih površina i sveopšte betonizacije, divljeg investitorskog urbanizma, uništavanja kulturno-istorijskog nasleđa i netransparentnog upravljanja opštinom. Građani Vračara zaslužuju kvalitetnu životnu sredinu sa čistim vazduhom i više zelenih površina. Takođe, zaslužuju uređivanje zapuštenih i devastiranih lokacija i kvalitetnu infrastrukturu sa funkcionalnim trotoarima, parkinzima i pratećim sadržajima. Kalenić pijaca se mora sačuvati od investitora i sprečiti da se pretvori u promašeni projekat Palilulske pijace. Potrebna nam je i solidarnija politika opštine koja brine o mladima i našim najstarijim sugrađanima”, izjavio je Stefan Tasić, predsednik odborničke grupe ZLF u Skupštini GO Vračar.

Narodna stranka: Nameće se nekoliko pitanja

Narodna stranka kaže da su ove tvrdnje „zlonamerne“.

Povodom saopštenja Zeleno levog fronta (ZLF) o glasanju za izbor predsednika i potpredsednika opštine Vračar, nameće se nekoliko pitanja.

Prvo, kojim metodom zaključivanja se koristi ZLF da bi došao do zaključka ko je i na koji način glasao na tajnom glasanju, ako taj metod nije telepatija?

Drugo, u glasanju je uzelo učešće 50 odbornika Skupštine opštine Vračar, a za kandidata za predsednika opštine glasalo je 33 odbornika, dok je protiv bilo 17 odbornika. Za potpredsednika opštine i članove opštinskog veća glasalo je 34 odbornika, a protiv je bilo njih 16.

Ako je svih 17 odbornika koji su glasali protiv kandidata za predsednika opštine bilo iz ZLF (Biramo), gde im se denuo 17. glas protiv izbora potpredsednika i opštinskog veća?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare