Zelenović: Jedna platforma za pregovore, predizborima do najboljih kandidata

Vesti 01. mar 202108:2811 komentara
Izvor: N1

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da treba uraditi sve kako bi se napravila jedna opoziciona platforma za pregovore sa vlastima o izbornim uslovima.

„Verujem da je grupacija u kojoj se nalazi Zajedno za Srbiju blizu usaglašavanja teksta sa Skupštinom slobodne Srbije. Evropljani i Amerikanci žele da pomognu da se stvari u Srbiji poprave. Ali, da bi ti neko pomogao, moraš prvo sam sebi das pomogneš“, rekao je Zelenović za list Danas.

povezane vesti

On je naveo i da su „predizbori“ u okviru opozicije, ideja koju je nedavno iznela Skupština slobodne Srbije, „put da opozicija u Srbiji u susret tom dijalogu dobije i ozbiljnu medjunarodnu podršku“, ako bi rešili da u opoziciji biraju kandidate i formiraju liste na taj način.

„Predizbori su put da ljudi u Srbiji, koji to žele, ponovo počnu da odlučuju o važnim stvarima u politici“, istakao je Zelenović.

„Vlast je gradjanima otela slobodne i poštene izbore. Ali, niko ne može da nas spreči da organizujemo izbore o tome ko će da na izadje na crtu toj i takvoj vlasti. Kandidate bi mogle da predlažu stranke, pokreti i grupe gradjana, dakle svi koji to žele“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, „suština je da pokažu da je moguće danas u Srbiji napraviti poštene i slobodne izbore“.

„Tako bismo došli da najboljih kandidata, koji bi se uhvatili u koštac sa lošom vlašću. E, tako možemo da pobedimo“, rekao je Zelenović.

Komentari

Vaš komentar