Zelenović: Maskirani huligani sa fantomkama napali demonstrante u Šapcu

Vesti 27. nov 202116:48 > 16:53 30 komentara

U Šapcu je došlo do incidenta tokom blokiranja saobraćajnica. Naime, prema rečima predsednika stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, desio se napad huligana sa fantomkama na demonstrante koji su mirno protestovali.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, oni su fizički napali okupljene građane.

„Ovde smo se okupili da protestujemo. Veliki broj građana Šapca je došao da izrazi nezadovoljstvo zakonima koji su izglasani. A onda se desila neverovatna stvar. Policija se povukla, a napala nas je mafija sa motkama, sa oružjem, sa čekićima, i razjurili su ljude koji su bili tu i mirno protestovali, da bi obezbedila prolaz autobusima SNS-a. „, rekao je Zelenović.

On je ocenio da je u Šapcu „poražena država, a da je napadnut narod“.

Zelenović smatra da ovakvi incidenti „vode zemlju u sukobe i nemire“, a da to „nikome ne treba“

NDMBGD: Batinaši napali aktiviste i građane

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je saopštila da su „batinaši Srpske napredne stranke palicama su napali aktiviste i okupljene građane na blokadi starog mosta u Šapcu“.

„Naši aktivisti, aktivisti stranke Zajedno za Srbiju, kao i veliki broj građana blokirali su dolazak velike grupe autobusa i automobila Srpske napredne stranke, koji su iz Šapca krenuli za Beograd u kontramiting. Tom prilikom naši aktivisti i okupljeni građani napadnuti su motkama, a blokada je probijana bagerima. Više ljudi je lakše povređeno, a napadnuta je i aktivistkinja Ne davimo Beograd“, stoji u saopštenju.

Komentari (30)

Vidi sve komentare