Zelenović: Predizbori u „Zajedno“ oko nosioca liste ako bude beogradskih izbora

Vesti 13. dec 202208:37 4 komentara
N1

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je da će ta stranka organizovati predizbore na kojima će biti izabran nosilac njihove liste za nove beogradske izbore, ukoliko do njih dođe u martu ili aprilu 2023. godine.

Povezane vesti

„Ovo prvi put u Srbiji radimo zajedno sa građanima, u jednom potpuno otvorenom procesu. Mi smo otvorili da se tu kandiduju i članovi naše stranke, ali i partnerske nevladine organizacije koje imaju svoje kandidate, kao i građani koji skupe dovoljan broj potpisa po našim procedurama“, rekao je Zelenović za televiziju Nova S.

On je naveo da je statutarna obaveza te stranke da sprovede predizbore uoči svakih izbora u Srbiji, bilo lokalnih, parlamentarnih ili predsedničkih.

Zelenović je dodao da se to odnosi isključivo na njihovu stranku, ali da to nisu unutarstranački izbori, već da se na taj način „prolazi kroz prethodnu proveru sa građanima“.

„Ne znam da li će se (druge opozicione stranke) u to uključiti, ali mi pokušavamo da uvedemo jedan novi politički model u Srbiji, da se obračunamo sa partokratijom i da vratimo moć u ruke građana, da onda oni znaju ko su njihovi kandidati, da znaju šta se dešava u strankama i da vide da li neko radi u njihovom interesu“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare