Zelenović: RTS radi isključivo u interesu vlasti

Vesti 30. sep 202320:45 12 komentara

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su ispred sedišta Radio televizije Srbije u Beogradu glasnim zvižducima i duvanjem u pištaljke izrazili nezadovoljstvo radom Javnog medijskog servisa.

Reporter agencije Beta je javio da su okupljeni su na poziv tehničkih organizatora protesta ispunili i plato ispred zgrade RTS-a, a poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović je poručio da oni žele da RTS bude javni servis i radi u interesu svih građana.

Lazović, kao i korpedsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović su kritikovali rad Javnog servisa, te ocenili da je isključivo u interesu vlasti.

Izrazili su spremnost da sa ostalim predstavnicima proevropske opozicije dođu do svakog građanina širom Srbije, da bi ih informisali o onome šta se zaista dešava u zemlji.

Kao primer da se, kako su ocenili, „RTS ne meša u svoj posao“, naveli su i izveštavanja o oružanom sukobu u nedelju u selu Banjska na severu Kosova.

Zelenović je kao primer pristrasnog izveštavanja u korist vlasti naveo i nedavni intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića za RTS, koji je Lazović uporedio sa „stend ap“ (stand-up) nastupom.

Okupljeni su potom krenuli do zgrade Predsedništva Srbije, gde će 22. građanski protest biti završen.

Pogledajte još: