Zelenović: Vladajuća većina pokušava da satre opoziciju u direktnom TV prenosu

Vesti 15. dec 202209:40 1 komentar
Nebojša Zelenović
N1/arhiva

Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno i poslanik u Skupštini Srbije, ocenio je da su sednice parlamenta velikom broju građana "jedina prilika da vide šta se stvarno dešava u zemlji".

„Zato pokušavaju da nas ućutkaju kažnjavanjem, oduzimanjem reči, nedavanjem prava da odgovorimo na klevete i vređanja koja nam upućuju“, rekao je Zelenović u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Pročitajte još

Po njegovim rečima, vlast „brutalno krši skupštinska pravila i pokušava da satre opoziciju u direktnom televizijskom prenosu“.

„E, kada to rade pred milionima svedoka, onda je tek jasno kako izgleda kada cela vladajuća stranka i jedan deo zaposlenih u javnom sektoru idu od kuće do kuće i vrše pritisak na građane da raskinu ugovore sa SBB i da pređu kod državnog operatera. Cilj je isti, sprečiti ljude da saznaju istinu“, ocenio je Zelenović.

Upitan o unutarstranačkim predizborima za nosioce lista na izborima, koje je ranije najavljivao ukoliko dođe do novih beogradskih izbora 2023, Zelenović navodi da bi oni trebalo da dovedu do toga da poslanici i odbornici budu odgovorni onima koji ih biraju, kao i da se „demontira partijska država“.

Dodao je da će se proces predizbora odvijati onlajn, putem sajta stranke, kao i uživo, u njenim prostorijama, a da je cilj da bude što jednostavniji, da bi što više ljudi učestvovalo.

„Glasanje će na sajtu biti otvoreno sedam dana i moći će da glasaju svi registrovani građani. Glasanje će takođe biti održano i uživo u prostorijama stranke u Prizrenskoj 7, svakog dana od 10 do 18 časova. Za glasanje uživo potrebno je da se ponesu lične isprave“, kazao je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare