Zelenović: Vučić protraćio deset godina, opozicija mora da se ponaša odgovorno

Vesti 27. maj 202209:48 > 09:50 11 komentara
Nebojša Zelenović
N1/arhiva

Osnivač građanske platforme "Akcija" Nebojša Zelenović ocenio je da sukobi unutar opozicije koriste samo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a da bi da bi ga opozicija pobedila, mora da se ponaša odgovorno.

„Odgovorno se ponašate kad se dogovarate sa svima i kad radite najbolju stvar u interesu građana i po mom mišljenju opozicija treba da napravi dogovor kako se pobeđuje Vučić“, rekao je Zelenović za list Nova.

Pročitajte još

Zelenović je rekao da je Aleksandar Jovanović Ćuta pokazao političku zrelost i da se iz tog razloga platforma „Akcija“ ujedinila sa Ekološkim ustankom.

„I to je prvi korak. Verujem da će se u sledećem pojaviti i Ne davimo Beograd. Mi smo tu i prirodno je da sarađujemo“, kazao je Zelenović.

Upitan da li bi sarađivao i sa SSP, Pokretom slobodnih građana, Demokratskom strankom i Narodnom strankom, on je kazao da svako ko zastupa proevropsku politiku ne treba da čeka „sa strane da mu nešto padne s neba“.

Zelenović smatra da proevropske snage u zemlji moraju jasnije da pokažu da su za Srbiju na Zapadu i usaglašavanje spoljne politike sa Evropskom unijom.

„Aleksandar Vučić je protraćio deset godina. Nije ništa uradio kako bi taj evropski put bio realan. Za sve to vreme, na strani opozicije se nije pojavila dovoljno respektabilna i ubedljiva ponuda koja bi mogla da bude proaktivnija. Zato se on ponaša na ovakav način“, istakao je.

Komentari (11)

Vidi sve komentare