Žena nastradala na pružnom prelazu kod Valjeva, u prekidu barska pruga

Vesti 05. avg 202209:07 > 10:338 komentara
Pixabay/ilustracija

Na putnom prelazu između stanica Valjevo i Divci, na barskoj pruzi, poginula je jedna ženska osoba, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije. Na nju je, dodaje se, naleteo putnički voz, dok je pokušavala da pređe prugu u trenutku kada su branici bili spušteni.

Ovaj putni prelaz, navodi se u saopštenju, obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijom. Svi uređaji na putnom prelazu su u trenutku nesreće bili ispravni i redovno radili, što je potvrđeno i na video snimku sa nadzornih kamera na tom mestu.

Na lice mesta došli su pripadnici MUP i Hitna pomoć, a uviđaj je u toku.

Železnički saobraćaj na ovom delu barske pruge trenutno je u prekidu, navodi se.

„‘Infrastruktura železnice Srbije’ izražava saučešće porodici nastradale. I ovaj put ponovo apelujemo i upozoravamo da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena i na mestima gde to nije dozvoljeno, kao i da se poštuju svi znakovi upozorenja. To je jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi. Ni jedno tehničko – tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar