Ženki labradora kod Kikinde neko pokušao da odseče šape, u toku lečenje

Vesti 26. jan 202317:03 81 komentara
labrador
Shutterstock/Ilustracija

Srbija još pamti kerušu Milu, kojoj je, 2010. godine, nepoznata osoba odsekla sve četiri šape. Njena sudbina dotakla je i najtvrđa srca. Nažalost, sličan slučaj dogodio se pre nekoliko dana u vikend naselju kod Kikinde – ženka labradora je okrutno mučena, neko je pokušao da joj odseče sve šape.

Kao da život napuštenog psa nije dovoljno težak, ženka labradora Dora okrutno je mučena. Neko je, najverovatnije žicom, pokušao da joj odseče sve četiri šape, javio je RTS.

Pronađena je, u veoma teškom stanju, u dvorištu jedne vikendice. U pomoć su uskočili dobri ljudi predvođeni Udruženjem za zaštitu životinja „Vaska“ iz Kikinde.

„Upućen je veterinar odmah sledećeg dana koji je prepoznao da je u pitanju zlostavljanje, poslao mi fotografije. Naravno, ja sam odmah krenula da obavestim MUP, da obavestim veterinarsku inspekciju. Tražila sam mišljenje sa klinike ‘Spina’ u Beogradu i, nažalost, dobila negativno mišljenje profesora, hirurga ortopeda, da će, po njegovom mišljenju, na osnovu slika, morati da dođe do amputacije sve četiri nogice“, rekla je Ivana Bogosav, predsednica Udruženja za zaštitu životinja „Vaska“.

Putem društvenih mreža, tražen je neko ko će Doru smestiti na toplo i sigurno, i obezbediti joj hitnu medicinsku pomoć. Stigla je do veterinarske stanice u Rumenki.

„Situacija nije najbolja, prevashodno zbog toga što je pozitivna na srčanog crva, a to joj naravno samo odmaže u ovakvom stanju u kakvom je ona sada. Drugo, mnogo krpelja su izvadili sa kože, što takođe nije dobro. Takođe je septična, sepsa je nastupila. Naš veterinar je čak rekao i da je gangrena nastupila“, navela je Bogosav.

Dodala je da je jedna šapica amputirana i da se veterinari svim silama trude da spasu preostale.

„Oni se trude da spasu i ove tri, pa bar dve šapice“, navela je Ivana Bogosav.

Udruženje aktivno sarađuje sa policijom i veterinarskom inspekcijom na ovom slučaju. Pred Dorom je težak put. Najvažnije je da ozdravi, da zversko mučenje zauvek ostane iza nje.

Kolica sa četiri točka, koja će joj puno pomoći tokom kretanja, već su naručena. A potom, tražiće se neko brižan, pouzdan i stručan, neko s puno ljubavi i nežnosti ko će o Dori brinuti do kraja njenog života.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare