Ženu u Boru izujedali opasni psi, kaže da su vlasnici bežali od policije

Vesti 17. feb 202309:36 96 komentara
Pixabay.com/ Manfred Richter/ Ilustracija

Aktivistkinju za zaštitu životinja iz Bora Tamaru Novaković napala su u četvrtak uveče dva vlasnička staforda, koja su bez povoca i korpe bila puštena na javnom prostoru. Žena je zadobila povrede po licu i glavi, a na lice mesta je izašla i polcija koja je uspela da stigne vlasnike koji su se posle napada dali u bekstvo, napisala je Novaković na svom Fejsbuk nalogu.

Pročitajte još:

Novaković je navela da na glavi, temenu i na arkadi, ima dve rane koje su morale da budu ušivene, dok su ostale otvorene.

Prema njenim rečima, psi su je napali u četvrtak uveče oko 18 časova. Kako je ispričala, čula je lavež svojih pasa, a suprug koji je bio napolju joj je rekao da su psi uznemireni jer je neko pustio staforde ili pit bulove na stadionu preko puta njihove kuće.

„Znajući da otprilike u to vreme deca iz komšiluka kreću svojim kućama/stanovima, jer kada je lepo vreme kao danas, dan provedu ovde kod baka i deka, znajući da komšije prošetaju i svoje pse u to vreme, da u to vreme izađe sva omladona iz komšiluka na isti taj stadion, krenula sam da ih zamolim da vežu svoje pse kako ne bi došlo do nekog incidenta“, ispričala je Tamara.

Dodaje da ni reč nije izustila, a da su psi već krenuli na nju, oborili je na zemlju i krenuli da ujedaju po glavi. Tamara je mobilnim telefonom snimila napad, a na uznemirujućem snimku koji je objavila na Fejsbuku, čuje se lavež pasa koji je napadaju i vrisak.

„Na svu sreću moja majka je izašla iz kuće i čula moje povike upomoć, i dotrčala je zajedno sa mojim mužem. Vlasnici su uspeli nekako da savladaju pse i otrgnu ih od mene, kako mi je posle mama rekla, jer se tog dela i ne sećam najbolje… Ja sam uspela da pozovem policiju“, navela je napadnuta žena.

Ona kaže da je vlasnica psa sve vreme molila da ne zove policiju. Kada su vlasnici, muškarac i žena, shvatili da će policija uskoro doći počeli su da beže, ali ih je policija stigla, tvrdi Novaković.

“Nadam se da će tužilaštvo uraditi sve po službenoj dužnosti kako i sam zakon nalaže, a ja ću vlasnike ako treba goniti po privatnoj tužbi i do sudnjega dana ako treba, da makar jednom pravda bude zadovoljena a da nesavesni vlasnici debelo odgovaraju za ovo”, istakla je Novaković, zahvalivši policiji na podršci.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare