Ziđin Majning i Ziđin Koper donirali po milion dinara FK „Bor 1919“

Vesti 20. okt 202216:47 5 komentara
N1/arhiva

Kompanije Srbia Ziđin Majning i Srbia Ziđin Koper izdvojile su po milion dinara za Fudbalski klub "Bor 1919" koji se takmiči u zonskoj ligi, a ugovori su potpisani u Skupštini Grada Bora. Ugovorom, koji je sklopljen do kraja 2022, Majning se obavezao da bude sponzor borskog kluba, dok je Koper novac uručio kao donaciju.

Bor se takmiči u Zoni Istok, trenutno je na tećem mestu, ali su čelnici kluba najavili da bi za dve godine mogli ući u Drugu ligu Srbije.

Zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Majning, kompanije koja upravlja rudnikom bakra „Čukaru Peki“ kod Bora Gan Jonggang rekao je da je novac namenjen kao podrška za dalji plan tima i razvoj talenata.

„Želim igračima fudbalskog kluba da se na terenu bore za uspeh i budu ponos grada Bora. Kompanija Ziđin će nastaviti da preuzima odgovornost u ulozi građana grada u Boru, promovisati razvoj sporta i biti od koristi celokupnoj zajednici“, rekao je Gan.

Zamenik generalnog direktora kompanije Ziđin Koper Zou Gang rekao je da su obe kompanije posvećene ne samo razvoju sporta već i zdravstva i obrazovanja, „kako bi zajednica bila što uspešnija i lepša za život“.

U ime kluba, na sponzorstvu i donaciji kineskoj kompaniji zahvalio se predsednik Upravnog odbora FK „Bor 1919“ Dragan Janošević koji je rekao da je ovo vrlo bitan dan za klub.

„Dodeljen novac biće utrošen za dalji rad kluba, jačanje omladinske selekcije i podizanje kapaciteta kluba. Ugovor je sačinjen do kraja godine, ali se nadam da ćemo na proleće dogovoriti ugovore i za 2023. Na nama je da radimo, da opravdamo poverenje, i nadam se da ćemo u maju slaviti ulazak FK ‘Bor 1919’ u Srpsku ligu, a kasnije i u Drugu ligu Srbije“, rekao je Janošević.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio je narednih dana dodatna tri ugovora za fudbalski klub.

Grad Bor će podržavati razvoj sporta i omladine i za narednu godinu ukupan budžet namenjen sportu biće 80 miliona dinara, najavio je Milikić, ali i podsetio da je kompanija Ziđin već podržala mnoge klubove sa teritorije grada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare