Žigmanov: SNS još uvek nije kontaktirala DSHV oko formiranja nove vlade

Vesti 07. jul 202208:37 6 komentara
N1/arhiva

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio je da njegovu partiju, radi formiranja nove Vlade Srbije, formalno još nije kontaktirala Srpska napredna stranka, čiji je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će Vladu činiti manjinske stranke, eksplicitno pominjući predstavnike hrvatske manjine.

Pročitajte još

„Mi smo putem medija iskazali spremnost da želimo da razgovaramo. Videćemo šta će biti program nove Vlade i da li ćemo moći da nađemo kompatibilnost sa našim političkim okvirom, kako bismo prihvatili učešće“, rekao je Žigmanov za TV Insajder.

Na pitanje koju poziciju u novoj Vladi očekuje ukoliko njegova stranka bude pozvana, Žigmanov, čija će stranka imati dva poslanička mesta u novom sazivu Skupštine Srbije, odgovorio je da ga zanimaju područja u kojima može napraviti napredak, kako bi sve manjine mogle da ostvare svoje interese i potrebe.

„Mi nismo u poziciji da bilo koga ucenjujemo. Ja sam jedan od 250 poslanika. Od nove Vlade očekivaćemo nultu tačku tolerancije kada je u pitanju govor mržnje, kao i to da se hrvatsko-srpski odnosi normalizuju i rešavaju problemi“, naveo je Žigmanov.

Komentari (6)

Vidi sve komentare