Žigmanov zahvalio Vučiću na poverenju i poručio da neće biti iznevereno

Vesti 23. okt 202215:25 12 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Demokratskog saveya Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, koji je predložen za ministra u novoj vladi, zahvalio je predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na poverenju i dodao da će se na novoj funkcji zalagati za društvenu pravednost i dobrobit Hrvata.

Pročitajte još:

„Hvala na ukazanom poverenju Aleksandru Vučiću- neće biti iznevereno! Priznanje je to i za DSHV, za dosledno zalaganje za društvenu pravednost, uključive politike, prava nacionalnih manjina i dobro Hrvata u Srbiji! Takva uverenja biće mi vodilje i nadalje“, objavio je Žigmanov na Tviteru.

Hina piše da za dodatne komentare nije bio dostupan.

Njegova stranka je na aprilskim izborima bila deo koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ koja je uz podršku oko 24.000 glasova dobila dva mandata u Skupštini Srbije.

Žigmanov je više puta istakao da od nove vlade očekuje nultu toleranciju kada je u pitanju govor mržnje, spremnost za normalizaciju odnosa s Hrvatskom I rešavanje otvorenih pitanja u odnosima dveju zemalja.

Predlog da Žigmanov bude imenovan za ministra pozdravila je predsednica Hrvatskog nacionalnog veća Jasna Vojnić.

„Predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da čelnik DSHV-a i narodni zastupnik Tomislav Žigmanov postane deo sprske vlade vidimo kao značajan iskorak u unapređenju položaja naše zajednice i kao ozbiljan pristup u institucionalnom jačanju sveopšteg položaja nacionalnih manjina“, izjavila je Vojnić.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman čestitao je Žigmanovu kandidaturu za ministarsku poziciju u ime hrvatske Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare