Zimske temperature i sneg, pa preokret: Biće i 20 stepeni

Vesti 29. nov 202307:54 1 komentar
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Pred nama je niz promenljivih dana sa čestim temperaturnim osilacijama, kišnim i suvim periodima. Nakon današnjih pet stepeni, prvog decembra temperatrua do 20 stepeni, a nakon toga sledi snežni vikend.

Jak ciklon koji se nalazi iznad centralne Evrope, perifernim delom deluje na vreme nad Balkanom. On će danas oslabiti, pa će tako nakon oblačnog jutra i slabih padavina, u nastavku dana biti sunčano.

Trenutno je pretežno oblačno i veoma hladno, u narednih sat do dva su moguće mešovite padavine u celoj zemlji, odnosno biće uslova za kišu, susnežicu i sneg. Ipak, padavine prestaju već u prepodnevnim satima. Sa severa će polako početi da se razvedrava, pa će danas biti pretežno sunčano, hladno ali suvo.

Duvaće hladan severni vetar, koji donosi pad temperature. Maksimalan temperatura će biti od 4 do 6 stepeni.

Nakon ovih zimskih temperatura, sledi preokret. U četvrtak očekujemo razvedravnje i porast temperature. U petak će duvati jak južni vetar, a temperatura će biti preko 15 stepeni, loklano i do 20.

Visoke temperature će uticati na naglo i intenzivno otapanje snega u planinskim predelima, a sve to će pratiti jak južni vetar. U subotu zatim nova promena, stiže novo noblačenje i zahlađenje. Za vikend će padati najpre kiša, a zatim zbog pada temperature i sneg.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare