Žiofre i šefovi misija država članica EU: Računamo na Srbiju kod glasanja u UN

Vesti 02. mar 202208:48 > 08:54 58 komentara
Emanuele Žiofre
Tanjug / Dragan Kujundžić

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre i šefovi misija država članica EU u Srbiji poručili su, u zajedničkom autorskom tekstu, da računaju na Srbiju na glasanju "o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o agresiji Rusije protiv Ukrajine".

„Deo pristupanja Uniji je puna usklađenost sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom. Danas će Generalna skupština UN glasati o razoluciji UN o agresiji Rusije protiv Ukrajine. Svaki glas je važan. Svaki glas se računa. A mi računamo na Srbiju“, poručili su u tekstu objavljenom u Kuriru.

Pročitajte još

Kako su istakli, „EU ponavlja svoju nepokolebljivu podršku nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“ i da „Rusija mora odmah da prekine vojne akcije, bezuslovno povuče sve svoje snage i vojnu opremu sa cele teritorije Ukrajine i potpuno poštuje teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine“.

„Primeni sile i prenude koje Rusija koristi nema mesta u 21. veku. Rat nikada nije rešenje, kao što su narodi Balkana bolno iskusili krajem prošlog veka. Stavljajući svoje nuklerane snage u pripravnost Rusija ide potpuno neodgovornim putem“, poručili su ambasadori u zajedničkom autorskom tekstu u beogradskom dnevnom listu.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas bi mogla da glasa o nacrtu rezolucije o Ukrajini o kojoj raspravlja od ponedeljka.

Sve informacije o dešavanjima u Ukrajini pratite u BLOGU UŽIVO, kao i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari (58)

Vidi sve komentare