Živojin Rakočević kandidat za predsednika UNS

Vesti 13. apr 202115:57 2 komentara
N1

Novinar i član Uprave Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević biće kandidat za predsednika UNS, nakon što ga je predložilo više od 50 novinara, u skladu sa procedurom predviđenom za izbornu skupštinu zakazanu za 29. maj u Beogradu, potvrdila je na Fejsbuku novinarka i članica uprave ovog udruženja Jelena Petković.

Obrazložena kandidatura sa svojeručnim potpisima novinara, članova UNS koji su predložili Rakočevića, u utorak je predata sekretarijatu UNS, prenosi Radio Kim.

Živojin Rakočević više od decenije piše za Politiku, član je Uprave UNS, a potpredsednik najstarijeg srpskog novinarskog udruženja bio je od 2009. do 2013. godine.

Rakočević je rođen 1973. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Prištini na Кatedri za srpsku književnost i jezik, a magistrirao na Univerzitetu u Beogradu.

Pokretao je i uređivao široku lepezu medija, od dečijih, medija iz oblasti kulture, do informativno-političkih.

Sa 27 godina, uz nekolicinu novinara, pokrenuo je Кim radio, čiji je glavni i odgovorni urednik od 2000. do 2008. godine. Uporedo, bio je predsednik КOSMA mreže, u koju su se udružile radio stanice izolovanih srpskih naselja i glavni urednik magazina “Glas juga”.

Nagradu „Milan Pantić“ za hrabrost u izveštavanju o pogromu nad Srbima na КiM, koji se dogodio 17. marta 2004. dobio je iste godine. Nagrada Udruženja novinara Srbije za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“ pripala mu je 2019. godine.

Rakočević je bio član Saveta Republičke radiodifuzne agencije od 2009. godine do 2014. godine. Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije bio je od 2018. godine do 2020. godine.

Direktor je Doma kulture u Gračanici, u kojoj živi i radi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare