ZLF: Vlast u korist investitora planira divlju betonsku gradnju u Malom Mokrom Lugu

Vesti 14. jun 202414:51 1 komentar
Promo

Zeleno-levi front Zvezdare pozvao je građane Malog Mokrog Luga da se otvoreno suprotstave nameri gradske vlasti da u njihovom kraju izgradi naselje od betona i bez zelenih površina.

Saopštili su da gradska vlast predloženim Planom detaljne regulacije, planira izgradnju 300 hiljada kvadrata u Malom Mokrom Lugu i povećanje broja stanovnika sa manje od 2.000, na preko 7.500 ljudi, što ne bi bio problem da vlast pored betona i zgrada planira i zelene površine ili javne sadržaje poput ustanova kulture ili sportsko-rekreativnog centra.

Pročitajte još:

„Mi smo zajedno sa građanima podneli 500 potpisanih primedbi tokom ranog javnog uvida u oktobru 2023. godine. Zahtevali smo da se u plan unesu javni sadržaji, veći broj zelenih površina i prostor za širenje tramvajske mreže. Uprkos tome, vlast je ovim predlogom još jednom potvrdila da radi za investitore, a ne građane“, rekao je Aleksa Petković, kopredsednik ZLF Zvezdara.

On je istakao da će, ako ovakav plan bude usvojen, stanovnici Malog Mokrog Luga ; živeti lošije nego danas, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare