Brzi voz krenuo, ali… Znaju li građani kako da stignu do glavne stanice?

Vesti 22. mar 202217:10 24 komentara
N1

Na stanicama BG voza ovih dana nema ljudi, jer od 20. marta nema više nijednog polaska ka centru Beograda, a prema redu vožnje neće biti do daljeg. Dok su stare stanice prazne, sa nove, Beograd centar, brzi voz kreće za Novi Sad. Znaju li građani kako da stignu do stanice Beograd centar, odnosno Prokopa?

Davor Stupar iz udruženja „Vratimo trolu 28“ kaže za N1 da građani verovatno znaju gde je stanica, ali ne znaju kako da dođu do nje gradskim prevozom.

POVEZANE VESTI:

„Nisu zadovoljni povezanošću, brojem linija, kada je pušten brzi voz vidimo da imamo mnogo automobila i taksija kod Prokopa i povezanost nije adekvatna. Dobili smo odgovor od Sekretarijata za saobraćaj, neke stvari su preduzete. Prvo, pojačan je takt linije 36, drugo je da je pomereno stajalište trole, uvedeno je novo, 280 metara od stanice koje nema stepenica“, rekao je Stupar.

On kaže da je najviše građana do Prokopa dolazilo trolom 40 i 41, jer smatraju da je tako najlakše, pošto su te linije česte.

„Liniju 36 ne žele da koriste, jer ne pokriva destinacije gde žele da idu. Trole treba približiti ulazu u stanicu kako bi bile optimalnije. Predložili smo da se spuste trolejbusi iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića do ulaza, rečeno nam je da će biti primenjeno, problem je što je što će biti naranije sledeće godine, dok ne stignu nove trole“, dodao je.

Za BG voz kaže da građani ne treba da brinu jer je planiran u redu vožnje.

„Vozio je u punom režimu kad se testirala pruga, procenile su Železnice da neće moći sve odjednom, ne idu ni vozovi ka Šidu, Zvorniku, Mitrovici. Odlučili su se samo za voz za Novi Sad dok se ne uhoda pruga“, kaže Stupar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare