„Znam šta ste radili prošlog leta… večeri…“: A kako predsednik zna to što zna?

Vesti 28. nov 202320:30 160 komentara

Otkad je pričom o izvesnoj Radici, fantomskom biraču, opozicioni političar Đorđe Miketić naljutio premijerku Anu Brnabić, ne prestaju napadi na njega. Ovoga puta sa malih ekrana napada ga predsednik države lično. Dan pošto ga je nazvao "ljudskom sramotom", Miketiću je stigla poruka a u njoj slika kao ucena za ćutanje.

„On zna da ja znam“ – konspirativno je sa nacionalne frekvencije u nedelju veče predsednik države poručio opozicionom političaru Đorđu Miketiću.

„Ovaj čovek je inače… Ja naravno ne smem da govorim o tome… Ne smem da govorim o detaljima… On je jedna ljudska sramota“, izjavio je tom prilikom predsednik Vučić.

U domu Miketića te se večeri takođe gledao onaj koji o svima sve zna, ali ni o čemu ne sme da govori. Gledao se u krugu porodice, u koju se, prema mišljenju onog koji o svima sve zna, u tu svetinju ne sme dirati. Ali u domu Miketića, devetomesečna beba te večeri nije bila jedina koja ne razume o čemu govori onaj koji o svima sve zna.

„Neće me mnogo pitati šta govorim, zato što on zna šta ja znam. A kad sam rekao ljudska sramota, verujte mi da je to sintagma toliko blaga… bolje da ne kažem ništa“, nastavio je, iste večeri, da objašnjava Vučić.

“ Znači, diplomatski se iizražavate“, upitala je predsednika voditeljka.

„Veoma diplomatski“, potvrdio je predsednik.

Ni diplomatija ni svet takvu blagost dugo nisu videli. I tek što ju je onaj koji o svima sve zna, podelio s milionskim auditorijumom, nova je „blagost“ stigla Miketiću već sutradan.

Piše mu njemu nepoznata osoba, šalje sliku njega i ženske osobe, da pokažu da oni znaju i s kim spavate.

„To što je Vučić rekao je faktički bila najava onoga što će se desiti sutra. Čim on kaže „ja ne mogu ništa da kažem“, znajte da iza toga ide lavina, i u tom smislu očekivali smo da krenu razni napadi“, navodi Miketić.

Ipak, potpuno neočekivano, umesto da nakon poruke kojom ga nepoznata osoba de fakto ucenjuje da ubuduće ćuti, Miketić odlučuje da na društvenoj mreži X objavi poruku i najavi krivičnu prijavu protiv NN lica, te jedinu poznatu u ovoj jednačini pozove za svedoka – Aleksandra Vučića.

„I ja bih voleo da se on pojavi na tom ročištu i objasni kako zna to što zna…“, kaže Miketić.

Kako OZNA sve dozna, u slučaju Miketić moglo bi da ima veze s laptopom koji mu je iz kuće ukraden pre godinu i po dana, što je policiji i prijavio. Danas ne sumnja da iza svega stoje službe bezbednosti.

„Neprijatno je kad znate da postoji čitav sistem ljudi koji su plaćeni da se bave vašim životima“, navodi Miketić.

N1: U čijoj službi službe danas rade?

„Ovo je teži oblik zloupotrebe službi bezbednosti zarad obračuna s političkim neistomišljenicima, i to u ovoj terminalnoj fazi gubitka vlasti ili u četvrtoj četvrtini bez produžetaka“, objašnjava advokat Ivan Ninić.

Ubeđen je advokat Ivan Ninić da sve što službe bezbednosti pohranjuju na kraju završava na stolu predsednika države.

„Ovo je rukopis Aleksandra Vučića i ovo je njegov modus vivendi. On drugačije ne ume“, smatra Ninić.

Da se izvade fascikle – istini za volju, pogodan je svaki momenat. U septembru 2022. u odbrani Kosova Vučić je vadio red finansijske, red podatke iz privatnog života poslanika opozicije.

„Službe bezbednosti su servis SNS i servis Aleksandra Vučića. I službe bezbednosti su 24 časa upregnute da jure unutrašnjeg neprijatelja, ali ne unutrašnjeg neprijatelja koji ugrožava državu, već onog koji ugrožava vlast“, ocenjuje Ninić.

Sad je bar jasno čiji privatni život ozbiljno trpi.

Pogledajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare