Zoran Kesić i Ivan Ivanović govore na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu

Vesti 02. jun 202313:57 222 komentara
Zoran Kesić i Ivan Ivanović obratiće se okupljenima na protestu "Srbija protiv Nasilja"
Nova.rs/ Filip Krainčanić/ Nova / Ivan Dinić

Voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović govoriće na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu, 3. juna.

Voditelji i satiričari Zoran Kesić i Ivan Ivanović biće među govornicima na petom po redu protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu, 3. juna, saznaje list Danas.

Na pitanje šta mu je bio motiv da prihvati da govori na protestu, Kesić je rekao da mu je motiv verovatno isti kao i desetina hiljada ljudi koji su na ulicama na protestima protiv nasilja.

„Hoću da izađem napolje, da glasno kažem šta mi smeta i da se konsultujem sa komšijama i sugrađanima kako da popravimo ovo društvo, tako da deca požele da nam ostanu u Srbiji“, istakao je Kesić.

Sličan motiv da prihvati ulogu govornika na protestu ima i Ivan Ivanović.

„Situacija u zemlji je i više nego kritična, a zahtevi građana su opravdani. Došlo je vreme da svi koji se bavimo javnim poslom budemo uz svoj narod“, naglasio je Ivanović.

Podsetimo, novi protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu od 18 časova, mesec dana posle pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, zbog čega se građani pozivaju da sa sobom ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.

Protest počinje na platou ispred parlamenta u 18 časova, a ruta skupa je: Narodna skupština – Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta – Beogradska ulica do Slavije – Ulica kralja Milana, i na kraju se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

Podsećamo,  do sada je najavljeno da će se na protestu „Srbija protiv nasilja“  okupljenim građanima obratiti naši proslavljeni glumci Svetlana Ceca Bojković i Dragan Bjelogrlić. Kako saznajemo, među govornicima će biti i rudar i žagubice, kao i sin Stanike Gligorijeveć, stradale u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare