Zorić dala iskaz u Tužilaštvu nakon što je Hrkalović spominjala njenog brata

Vesti 27. jul 202215:21 19 komentara
Zoran Lončarević/Nova.rs

Novinarka BIRN i nedeljnika Vreme Jelena Zorić izjavila je FoNetu da je u Trećem osnovnom tužilaštvu dala iskaz povodom izjave bivše državne sekretarke MUP Srbija Dijane Hrkalović na Televiziji Hepi koju je shvatila kao pretnju, jer je "ničim izazvano" spominjala njenog brata u kontekstu Jovanjice.

Zorić je rekla da je dala iskaz povodom pretnji koje je prijavila i novinarskim udruženjima i Radnoj grupi za bezbednost novinara.

Povezane vesti:

Izjavu Dijane Hrkalović, okrivljene u jednom postupku pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, doživela sam kao pretnju, naglasila je Zorić.

Ona je objasnila da cilj prijave koju je podnela protiv Hrkalović nije da joj oteža položaj kao okrivljene u postupku koji se protiv nje vodi.

„Nije mi namera da se ona vrati u pritvor, zbog moje prijave“, ponovila je Zorić i predočila da je cilj njene reakcije da zaštiti svoju porodicu.

Zorić podseća da Hrkalović „nije laik“, već doktor psihologije i bezbednosno je obučena osoba, koja bi trebalo da zna da na televiziji ne može da iznosi uvrede, optužbe, laži i pretnje na račun drugih ljudi.

Prema rečima Zorić, Tužilaštvo je bilo ažurno i pozvalo je na iskaz u roku od 48 sati, kako i nalaže postupanje u slučaju pretnji novinarima.

„Postupajuća zamenica tužioca je imala iscrpan razgovor, stalo joj je do toga kako se moja porodica i ja osećamo“, istakla je Zorić.

Ona je poručila da se trudi da objektivno izveštava, isključivo u javnom interesu, i ponavlja da cilj njene prijave nije nikakava osveta i želja da se Hrkalović oteža položaj, kao orkivljene u jednom drugom postupku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare