Zrenjaninac nudi plac za izgradnju štamparije lista „Nova“

Vesti 08. maj 202120:40 37 komentara
Zrenjaninac Radoslav Marković
Nova.rs/Nenad Mihajlović

Nakon što je saznao da je pet štamparija u Srbiji odbilo da štampa dnevni list "Nova" u vlasništvu kompanije United Media, Zrenjaninac Radoslav Marković ponudio je na poklon svoj plac za izgradnju štamparije. Na ovaj, više nego velikodušan gest, Marković se, kako kaže, odlučio iz želje da pokaže ljudima da strah nikada ne bi smeo da ide ispred zdravog razuma.

„Ja nemam strah od govora i mislim da je u životu mnogo bitnije oslanjati se na zdrav razum, a ne na strah. Znate, kada govorite pred sto ljudi, a ne vidite ni prvi red, besmisleno je govoriti od strahu“, kaže Marković za Nova.rs, aludirajući na činjenicu da je više od dvadeset godina slabovid i pati od hroničnih bolesti.

No, iako je skoro u potpunosti izgubio vid, čini se da Marković „vidi“ dalje i bolje od velikog broja onih koji nemaju nikakav fizički nedostatak. Kako kaže, odlukom da ponudi svoj plac za izgradnju štamparije pokazuje da uvek postoji i drugi način i da na svako „ne može“, dolazi po jedno „može“.

POVEZANE VESTI:

„Pratio sam šta vam se dešava, a potom i pročitao komentare gde vam sugerišu da se sami štampate. No, da biste to učinili, morate da imate štampariju. Imam plac u Aradcu koji meni ne koristi, ali može da koristi nekom drugom. I niko drugi ne može da utiče šta će da bude namom placu. Na njemu već postoji objekat, dakle i građevinska dozvola, pa na njemu može da nikne i štamparija”, kaže Marković.

Pomenuti plac od 18 ari se nalazi u selu Aradac nadomak Zrenjanina, a zapravo je u pitanju porodično nasleđe kog je Marković voljan da se odrekne bez nadoknade. Uprkos tome što i sam sa suprugom Barbarom živi skromno, uz velike zdravstvene poteškoće, ovaj Zrenjaninac ima potpun nesebičan, odmeren i ohrabrujući pogled na svet, o čemu opširnije možete čitati na portalu Nova.rs.

U okviru kompanije United Media posluje i TV N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare