Zrenjaninska opozicija traži sastanak sa gradonačelnikom, teme – preporuke ODIHR i birački spisak

Vesti 17. apr 202415:50 0 komentara
N1/Marina Pupavac

Predstavnici opozicije u Zrenjaninu saopštili su da su pre nedelju dana podneli zahtev da se organizuje sastanak sa gradonačelnikom Simom Salapurom, da bi se pre početka izborne kampanje razgovaralo o ravnopravnim uslovima za rad političkih stranaka vlasti i opozicije.

Naša želja je da kroz dijalog barem pokušamo da obezbedimo što ravnopravnije izborne uslove i uslove za rad na lokalu, da pokažemo građanima i građankama da volja i inicijativa sa naše strane postoje, i da je učinjeno sve što je u našoj moći i pre izbornog dana da njihova prava i njihovi glasovi budu odbranjeni“ poručuju Igor Kovačić (Srbija centar), Alisa Kockar (Demokratska stranka) i Nataša Velemir (Narodni pokret Srbije).

Povezane vesti:

Neke od tema o kojima opozicija želi da razgovara jesu upravo preporuke ODIHR-a za koje je donedavna predsednica Vlade, a sadašnja predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla da će biti ispunjene za predstojeće izbore. Konkretno, radi se o mogućnosti da opozicija koristi prostore u vlasništvu grada za komunikaciju s građanima, kako mesnih zajednica i drugih javnih prostora koji se finansiraju iz budžeta grada, tako i kancelarijskih prostora koji se izdaju u zakup.

Druga važna tema za opoziciju jeste birački spisak, jer prema popisu iz 2022. godine Zrenjanin ima svega 87.720 punoletnih građana, dok je na biračkom spisku čak 99.765 upisanih glasača. Kako navode predstavnici opozicije, puno je posla pred gradskom upravom i rokovi su kratki, pa iz kabineta gradonačelnika obećavaju da će sastanak biti zakazan u najkraćem mogućem roku.

„Već u roku od nekoliko dana ćemo imati i zvaničnu potvrdu koliko vlast i gradonačelnik Simo Salapura imaju volje da izbori u Zrenjaninu budu regularni, kao i sluha za zahteve građana koje predstavljamo i potrebe opozicionih organizacija“, poručuje zrenjaninska opozicija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!