Zukorlić: Umrla je jedna od najvećih ličnosti na Balkanu, a ništa nije urađeno

Vesti 14. apr 202219:22 > 15. apr 2022 12:5417 komentara

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić za N1 je govorio o krivičnoj prijavi protiv N.N. lica koju je podneo Republičkom javnom tužilaštvu, zajedno sa laboratorijskim izveštajima koji pokazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije preminuo prirodnom smrću u novembru 2021. godine, već je bio otrovan hranom.

„Nisam se pomirio ja, i meni bliski, sa činjenicom da je umro lider naš, velikan, državni funkcioner, jedna od najvećih ličnosti ovde na Balkanu, a da nisu odrađene neke elementarne stvari kao što je uviđaj, davanje izjava, ustanovljavanje uzroka smrti u bolnici, pa čak i obdukcija koja bi se u tom trenuktu mnogo lakše radila nego u nekom kasnijem periodu“, istakao je Zukorlić u razgovoru za N1.

POVEZANE VESTI:

Dodao je da posle smrti njegovog oca skoro ništa nije urađeno što je, kako je rekao, možda i skandalozno saznanje.

„I to je bio dovoljan razlog meni, i meni bliskima, da uzmemo uzorke na jedan diskretan način pre ukopa, i da onda dodatno odradimo neko istraživanje da bi mi bili sigurni, i da bi otklonili svaku sumnju o uzroku smrti, ali, eto, rezultati su bili takvi kakvi jesu, i na osnovu njih smo pokrenuli celi ovaj proces“, objasnio je Zukorlić.

Rekao je da sprovođenje istraživanja nije bilo nimalo jednostavno, i da su kontaktirali dve nezavisne laboratorije, koje nisu znale jedna za drugu, niti čiji je uzorak.

„Odradile su izveštaj. Jedna je kazala da postoji visoka verovatnoća da je došlo do trovanja teškim metalima, u drugom izveštaju je pisalo da je došlo do trovanja hranom, što nam je bilo dovoljno da imamo osnovanu sumnju da muftija rahmeti nije preminuo prirodnom smrću, i ono zbog čega smo i pokrenuli celi proces je da bismo mi u konačnici znali istinu i sa sigurnošču znali pod kojim okolnostima je naš otac i naš lider umro“, poručio je Zukorlić.

Komentari

Vaš komentar