ZZS i Akcija: Policija da zaštiti Dragana Milovanovića Crnog

Vesti 09. dec 202121:06 11 komentara
Dragan Milovanović Crni
N1

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija zatražili su danas od policije u Šapcu da hitno zaštiti aktivistu Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja svakodnevno trpi pritiske i čiji dom danima obilaze sumnjiva lica i vozila, saopštile su danas te političke organizacije.

Povezane vesti

Kako se navodi, situacija je kulminirala kada je danas saopšteno da je Dragan Milovanović Crni prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi.

S druge strane, „uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden, niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra“, ističe se u saopštenju.

Prema navodima, advokatski tim je identifikovao napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane i podneo krivične prijave pre više od deset dana.

„Od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima“, naglašava se i dodaje da odsustvo svake reakcije na te krivične prijave samo pojačavaja sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri koji su u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi.