Bob Živković: Da sam neko, potencirao bih ljude koji rade za opštu dobrobit

Da sam ja neko 06. apr 202408:21 2 komentara

Dobrosav Bob Živković u "Da sam ja neko" govori o mraku u društvu, osećanjima, svojim poslovnim ostvarenjima i dobrim ljudima koje poznaje.

Bob Živković radio je ilustracije u društvu, a kako on kaže, njegove prve knjige urađene su o osećanjima, podsećajući da je prvih šest uradio za decu u Dečjim novinama. Govoreći o osećanjima i radu u časopisu „Tik-Tak“ kaže – uvek postoji potreba da budeš prihvaćen i strah da budeš odbačen i da se uvek krećemo na tom „lastišu“.

Na pitanje gde se tu nalazi ljubav i mrznja Živković kaže: „Mržnja je strah da budeš odbačen, i onda mi ideš na nerve jer si me odbacila jer toga sam se najviše plašio. A ljubav je potreba da budeš prihvaćen… Nalaziš neke zajedničke tačke koje će nas spojiti da delimo život, tako valjda ulaziš u brakove, veze i ljubavi…“.

Odgovorom na pitanje da li se mrak plaši nas, Živković kaže da mraka ima jako malo, samo se forsira i da ima mnogo dobrih ljudi. Ističe da treba voditi računa u koju emisiju ideš, s kim razgovaraš, u koji restoran ideš…

On još i ističe da je lakše da crta i da odgovore iskaže crtežima, jer mu je crtanje „koncizno, iskreno i zabavnije od pričanja“.

Da je on neko pametnije bi rasporedio interese ljudskog roda. „Našao bih ljude koji rade za opštu dobrobit i drugačije sisteme vrednosti i probao da njih potenciram“, objašnjava Živković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare