Dubioza kolektiv: Od „kako se išlo na more fićom“ do prve gitare i EP

Da sam ja neko 15. jun 202419:52 0 komentara

Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Dubioze kolektiva pričali su, u emisiji Da sam ja neko, o svojim počecima, prvoj gitari, ali i društvima u kojima danas živimo.

U emisiji „Da sam ja neko“ otkrili su kako su počeli, da su se upoznali u srednjoj školi, upisali arhitekturu i rešili da se ipak posvete muzici.

Prisetili su se kako su od roditelja dobili prve gitare i to onih najgorih ratnih godina. Setili su se i onih lepših vremena – kada se išlo na more fićom, sa šatorom na galeriji.

Pričali su i o nastupu u Evropskom parlamentu, navodeći da im je to bila zabava za jedan dan.

Jakubović kaže ne vidi velike lidere naroda.

„Mislim da se, bar na ovim prostorima, više puta, to slepo verovanje u lidere ljudima obilo o glavom“, dodaje Vedran Mujagić.

A na pitanje da li veruju u velike ideje, kažu da je pitanje šta je za koga velika ideja, odnosno da za svakoga može bilo šta da bude velika ideja.

„Pa recimo, recimo, devedesetih su bile vrlo zanimljive neke velike ideje, znaš, koje je možda bilo najbolje da ih se nikad niko nije setio“, zaključuje Jakubović.

Velike ideje odvedu, smatra Mujagić, u stranputicu, i kaže da je zato bolje imati male ideje, da se bavimo malim, konkretnim stvarima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!