Dnevnik u 19 (5.8.2022)

Dnevnik 05. avg 202220:15

U Dnevniku u 19, između ostalog, pogledajte:

Sasvim suprotne i suprotstavljene verzije istorijskih događaja. Srbija danas žali zbog proterivanja više od 200 hiljada ljudi u akciji „Oluja“. Hrvatska slavi – uz poruku Andreja Plenkovića da su optužbe o proterivanju – netačne.

Američki zvaničnik zadužen za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, kaže – Kosovo mora da osnuje Zajednicu srpskih opština. Ali, to treba da bude učinjeno uz poštovanje kosovskog ustava.

Regulatorno telo za elektronske medije obrazložilo svoju odluku o frekvencijama:Navodi da će četiri televizije koje su dobile nacionalne frekvencije najviše doprineti medijskom pluralizmu kroz objektivan pristup informacijama. Članica Saveta REM-a Judita Popović se ne slaže.

Telekom se sprema za novo zaduživanje štampanjem obveznica. Ekonomski stručnjaci upozoravaju da je gomilanje dugova Telekoma obaveza koju će u jednom trenutku morati da preuzme država.

U Istočnoj Aziji – napeto. Iz Kine poruka da su njene rakete prvi put preletele Tajvan. Tajvansko ministarstvo odbrane saopštava da su kineski brodovi prešli liniju razdvajanja.

Komentari

Vaš komentar