Junaci doba zlog: Tomislav Nikolić – zamlata na tronu engleske kraljice

Info 26. jan 202221:07 > 21:09 52 komentara

Druga epizoda novog serijala "Junaci doba zlog" bavi se nekadašnjim zamenikom predsednika Srpske radikalne stranke, osnivačem Srpske napredne stranke, bivšim predsednikom Srbije i najskupljim penzionerom u ovoj zemlji.

Kroz političku biografiju Tomislava Nikolića, videćemo kako je Miloševića nazivao „ratnim huškačem“, potom i sam huškao; kako je seksistički prozivao skupštinske koleginice, ali i pretio kad neko pomene njegovu suprugu; kako se trudio da protivnika razoruža „blagošću u govoru“, ali i kako je 17 dana pre atentata poručio „da je i Tito pred smrt imao probleme s nogom“; kako je lobirao za Srbiju sa zapadnim granicama Karlovac, Karlobag, Ogulin, Viroviticu, ali i kako je lobirao za Srbiju u granicama Evropske unije; kako je u štrajku išao „do kraja“, ali bio i priključen na infuziju…

Čovek koji je, kao predsednik, dodelio 1.210 ordena, mogao bi, nakon emisije, od gledalaca da dobije makar jedno priznanje: za apsolutnu doslednost u – nedoslednosti.

Pogledajte i prvu epizodu nastavka serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ – „Ana Brnabić: Fikus za šefa“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).