Junaci doba zlog: „Vladimir Beba Popović – princ crne propagande“

Info 09. nov 202221:00 20 komentara

Spretan, otresit i inteligentan, istovremeno svadljiv, brzoplet i neobuzdan, Vladimir Beba Popović je majstor za dizanje tenzija i neformalni, preglasni, tumač, neretko i kreator, brojnih afera koje su proteklih decenija potresale Srbiju i okruženje. Kovitlacom reči, paradama podataka, proizvodnjom prljave političke stvarnosti, bio je i ostao donosilac bure u javni prostor.

Karijeru jednog od najznačajnijih, ali istovremeno i najpoganijih inženjera političke propagande na Balkanu, mešetarenjem udarnički gradi već pune tri decenije.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Komentari (20)

Vidi sve komentare