Junaci doba zlog: „Zvezdan Terzić – napredni fudbalski pregalac“

Info 30. nov 202221:04 15 komentara

Ova emisija se emituje u specifičnom trenutku. Ovo je vreme fudbala, vreme u kome se igra Svetsko fudbalsko prvenstvo. Milioni ljudi prikovani za televizijske ekrane proživljavaju svaki dodir sa loptom nacionalnih sportskih idola. U Srbiji na svakom ćošku iz nekog balona sa nekog treninga se čuje kako klinci slave golove, tako što vrište imena svojih heroja. I nijedan ne viče Terzić.

Ovog čoveka će fudbal upamtiti po svemu što je uradio, ali ne na travi, već pre svega u kancelarijama: iznad i oko stadiona.

Kao i danas, i devedesetih ga je prevozila zlatna kočija: sa fudbalskog terena pravo u fotelju direktora. Potom i do predsedničke. No, tek što je počeo da naslućuje dubine moći, i otkriva nepostojanje granica pohlepe, kormilo se okrenulo u suprotnom smeru.

A da bi 12 godina mogao da izbegava sudski epilog optužnice za kriminal i korupciju, postao je doajen udvorištva.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Komentari (15)

Vidi sve komentare