N1 reporteri o ekspresnom rušenju na Cvetnoj pijaci u Nišu

N1 reporteri 24. nov 202121:4210 komentara

Kroz šta u poslednjih desetak dana prolaze građani Niša koji porodice prehranjuju od prodaje robe na Cvetnoj pijaci u tom gradu, pogledajte u emisiji N1 reporteri.

Kakva su strahovanja, ali i prometi na jednom od najudarnijih niških marketa, otkad je gradska vlast rešila da započne selidbu, koju mora da završi baš do marta?

Zašto su ekspresno morale da budu srušene četiri legalno kupljene prodavnice, sagrađene pre dvadesetak godina od čvrstog materijala, na zahtev Grada? Da li sve to može biti dovedeno u vezu sa predstojećim aprilskim izborima, uoči kojih bi se vlast, eventualno, pohvalila uređenjem najistaknutijeg istorijskog spomenika u Nišu – tvrđave?

Istina je da se na Cvetnoj pijaci najmanje prodavalo cveće. Istina je i da je pijacu – u parku ispred jedne od dve glavne tvrđavske kapije, napravila gradska vlast.

Uklanjanjem pijace oslobodio bi se prilaz zapadnoj, „Beogradskoj“ kapiji tvrđave, ali je problematično to što lokalna administracija trgovce ne tretira kao preduzetnike, već kao „divljake“.

Pogledajte priču reportera Milana Stojanovića.

Komentari

Vaš komentar