Newsnight (20.6.2023)

Newsnight 20. jun 202323:18 0 komentara

Narodni poslanici u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta boravili su u Zvečanu da, kako su rekli, pruže podršku građanima koji nedeljama protestuju ispred blokirane zgrade opštine. Nekolicina okupljenih građana burno je reagovala zbog njihovog prisustva, kada su pokušali da razgovaraju sa njima, dok su ostali mirno posmatrali ili se pozdravljali sa njima. O tome šta se dešavalo u Zvečanu, ispričao nam je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Sat otkucava, dok se američki i kanadski spasilački i timovi za pretragu utrkuju sa vremenom da pronađu turističku podmornicu koja je nestala tokom ronjenja do olupine Titanika. Od juče, smatra se da je članovima posade ostalo kiseonika za otprilike četiri dana. Šta, do sada, znamo o slučaju podmornice nestale u Atlantiku, pokazao nam je reporter N1 Filip Lukić.

Od prošle nedelje, protesti „Srbija protiv nasilja“ održavaju se u više gradova u Srbiji. O izazovima aktivizma u unutrašnjosti zemlje, u trenutku kad Biljana Stojković, posle privođenja zbog ispisivanja grafita ispred Narodne skupštine, upozorava da sledi „posebno opasan“ period za građanske i političke aktiviste, govorio je gost emisije Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!