Newsnight: (Kako sad) može objedinjavanje izbora

Newsnight 18. apr 202421:52 0 komentara

Predsednica Skupštine Ana Brnabić rešila je da izađe u susret delu opozicije i ispuni zahtev za koji je i sama juče rekla da opozicija navodi - predlog više nije na stolu.

To je, kaže, njena odluka nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da je odluka dobra, iako je predlog koji su oni dali – bolji.

Sad se čeka da poslanici ispune ono što je predsednica parlamenta zamolila – da taj predlog za izmenu i dopunu Zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada i omoguće da se izbori raspišu već u nedelju. Kome je Ana Brnabić izašla u susret?

Gost emisije Newsnight bio je Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

Članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije, osim predstavnika sindikata, dobijaju mesečnu nadoknadu od po 20.000 evra, tvrdi glavni poverenik Sindikata EPS „Nezavisnost“ Dragoslav Ljubičić. On je bio naš gost.

Nezvanični rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mesta pokazuju da HDZ uverljivo pobeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a „Rijeke pravde“ okupljene oko SDP-a dobijaju 42 mandata. Ima li pobednika na ovim izborima? Ko bi mogao da čini novu Vladu Hrvatske?

O tome smo razgovarali sa novinarom Sašom Kosanovićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!