Newsnight: Lažne dojave o bombama – na korak do istine?

Newsnight 11. dec 202323:02 0 komentara

Posle brojnih lažnih dojava o podmetnutim bombama u školama, organizacijama i ustanovama u Srbiji, mesecima unazad, nadležne institucije oglasile su se tek danas, pošto su jutros dojave stigle na mejl adrese nekoliko škola u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama. Zajedno sa Ministarstvom prosvete, MUP će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Zašto se dugo čekalo na ovakvu reakciju države i da li je zaista teško ući u trag onima koji lažno uzbunjuju javnost, posebno decu i njihove roditelje? I to naročito posle tragičnih događaja iz maja. Gosti emisije bili su psihološkinja Ana Mirković i reporter N1 Mladen Savatović.

Izborna kampanja ulazi u poslednju nedelju. Karavan SNS prošao je juče kroz Jagodinu, staro uporište koalicije SPS – Jedinstvena Srbija. Utisak je da se u mnogim gradovima u centralnoj i južnoj Srbiji borba za glas više vodi pre između članica vladajuće koaliciije, a ne vlasti i opozicije. Iz Jagodine izveštava Petar Gajić.

Zašto „jedni“ više nemaju šta da kažu „drugima“, pa je dijalog postao „čista šmira“, sve „bljutavija, što je uljudnija“. O tome je, baš na taj način, pisao Marko Šelić Marčelo, koji je gostovao u večerašnjem Newsnight-u.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!