Newsnight: Oslobođeni za ubistvo Ćuruvije tuže „Slavko Ćuruvija fondaciju“

Newsnight 10. jun 202421:42 0 komentara

Bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti, Milan Radonjić, jedan od četvorice optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije koji su u februaru oslobođeni odlukom Apelacionog suda, tužio je Slavko Ćuruvija fondaciju. Fondacija je tužena zbog saopštenja u kome je izrazila neslaganje sa tom presudom. Zbog povrede ugleda i časti, Radonjić od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara.

Tužiteljka Bojana Savović ponovo je premeštena, ovog puta u Odeljenje za maloletnike. Jasnima Paunović nije, ali je zato skinuta sa slučaja o čemu ju je obavestio kolega telefonom – saznala je nezvaničnim putem da više nije tužiteljka u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. Zašto su tužiteljke ponovo na udaru, razgovaramo upravo sa tužiteljkom Jasminom Paunović.

Porast popularnosti desničarskih stranaka pre, raspuštanje parlamenata i ostavke nakon evropskih izbora. Kakva je sudbina Evrope? Belgijski premijer Aleksandar de Kro najavio je da će biti predsednik vlade u ostavci, pošto je njegova partija desnog centra zabeležila pad na izborima, dok je francuski predsednik Emanuel Makron raspustio je Nacionalnu skupštinu i najavio vanredne izbore, jer je njegova stranka pretrpela poraz na izborima za Evropski parlament. Naša gošća nila je Zona Zarić, naučna saradnica u Institutu za društvenu teoriju u Beogradu i predavač na Departmanu za istoriju i politiku Američkog univerziteta u Parizu.

Zašto predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković nije bio pozvan na Prvi svesrpski sabor koji je u subotu održan u Beogradu? Zašto misli da je Sabor „recikliranje srpskog sveta i mržnje prema drugom i drugačijem“, razgovarali smo sa Draganom Miokovićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!