Newsnight: Plate funkcionera za građane „puste želje“

Newsnight 21. feb 202422:58 0 komentara

Kolike su plate javnih funkcionera? Šta sve poseduju i da li sve to prijavljuju Agenciji za borbu protiv korupcije? Kako su stekli ono što imaju i zašto ovi podaci običnom građaninu izgledaju kao "puste želje"? Gosti Newsnight-a bili su Petrica Đaković, novinarka Forbes Srbija i Božo Drašković, bivši član Odbora agencije za borbu protiv korupcije.

Novi potresi na političkoj sceni Srbije. Iz pokreta „Mi – glas iz naroda“ izašli Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić. Šta to znači za buduću beogradsku vlast? Menja li odnose snaga između SPN, SNS i SPS? U isto vreme izveštaja ODIHR-a još uvek nema, a kraj februara za kad je najavljen samo što nije. „ProGlas“ objavio listu načelnih i konkretnih minimalnih uslova za nove izbore. Hoće li ih biti? O tome smo razgovarali sa profesorom na Pravnom fakultetu, Miodragom Jovanovićem.

Jesu li Srbi zavisni od lekova? Više od 5 miliona anksiolitika, od toga preko 2,5 bromazepama popijeno je tokom prošle godine. Zašto se poseže za lekom, dok je i dalje stigma ići na psihoterapije? Šta nas toliko uznemirava, i koliko smo anksiozni i depresivni? Zbog čega je u svemu tome i mnogo mladih? O tome smo razgovarali sa psihološkinjom Tatjanom Prokić.

U narednim satima očekuje se da na površnu Zemlje padne jedan od prvih evropskih satelita, poznat kao ERS-2, lansiran 1995. godine. U to vreme ERS-2 je, kao najnovija opservaciona platforma, najavio dolazak tehnologije koja se danas svakodnevno koristi za nadzor planete. Šta njegov povratak znači, objasnio nam je naučni novinar Slobodan Bubnjević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!