Newsnight: Sastanak „najbolji do sada“, ali bez dogovora

Newsnight 17. apr 202422:23 2 komentara

Bez pomaka nakon još jednog sastanka dela opozicije i predsednice Skupštine Ane Brnabić, mada ga Brnabić ocenjuje kao "najbolji do sada". Kakav sastanak treba da bude da bi do dogovora ipak došlo?

Gost Newsnight-a bio je Miodrag Majić, sudija je Apelacionog suda u Beogradu i jedan od inicijatora ProGlas-a.

Hrvatska bira novi saziv Sabora. Izborna kampanja je bila kratka i burna, a procenjuje se da bu takvi mogli da budu i pregovori o koalicijama nakon objavljivanja rezultata izbora. Izborni dan bio je „vojna tajna“ kako se sam hrvatski predsednik Zoran Milanović izrazio, ali  nije bila tajna da i sam predsednik želi da učestvuje na izborima.

Šta će pokazati rezultati, i šta u narednom periodu čeka Hrvatsku, razgovarali smo sa Jakovom Žižićem, političkim analitičarem.

Poražavajući podaci PISA testa. Đaci u Srbiji daleko ispod proseka, svaki deseti gimnazijalac – funkcionalno nepismen, u trogodišnjim srednjim školama situacija još gora.

Gde je problem, a šta je rešenje, pitali smo bivšeg ministra prosvete Srđana Verbića i Aleksandra Markova, iz Foruma beogradskih gimnazija.

Danima isto pitanje – da li će Izrael odgovoriti na napad Irana? Kakva je mogućnost da Izrael uđe u brzi rat s Iranom?  Da li se nešto sprema na Bliskom Istoku?

To su bila pitanja za našeg gosta, Vuka Vuksanovića iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare