Newsnight: Seksualno nasilje u ratu – zašto je važno sećati se ratova devedesetih?

Newsnight 19. jun 202422:43 6 komentara

Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u ratu. Zašto je važno da se ne zaboravi šta se događalo na prostoru bivše Jugoslavije tokom ratova devedesetih, razgovarali smo sa Sofijom Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava i Kenanom Sadovićem, pravnim savetnikom TRIAL International u BiH.

Od najvećeg nelegalnog skladišta opasnih materija, gubitka dozvole i zatvaranja, do procedure za pokretanje pogona. Vraća li se, kako kažu aktivisti, ekološka bomba „Yunirisk“ u Barajevo? Više u priči Miloša Đošića.

Specijlni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaje se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kakve vesti donosi Lajčak? Gost Newsnight-a bio je Dragiša Mijačić, koordinator Nacionalnog konventa za poglavlje 35.

Toplotni talas se širi Evropom i uzrokuje sve veće probleme. Ne zaobilazi ni Srbiju. Temperature će do subote dostići 40 stepeni, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na izražen toplotni talas koji će trajati sedam dana. O tome razgovarali smo sa meteorologom Đorđem Đurićem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare