Newsnight: Šta će i ko će ostati do i od izbora

Newsnight 14. maj 202423:16 4 komentara

"Vlast je prekršila dogovor koji je napravljen u toku pregovora o izbornim uslovima", izjavio potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović, pa se opozicija, koja je svoje učešće na izborima najavila, sastaje kako bi se dogovorila šta dalje. Kao realna opcija se pominje da neće izaći na izbore 2. juna. Savo Manojlović najavljuje – potpuna blokada izbornog procesa ako se sve liste ne proglase do petka. Šta će ostati od i do izbora? Gosti Newsnighta biće Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta i Aris Movsesijan iz Pokreta slobodnih građana.

Šta je Srbiji donela poseta komesara Evropske unije za susedsku politiku i proširenje? Šta znači kad Oliver Varhelji kaže – moguć ulazak Srbije u EU u narednih pet godina? O tome razgovaramo sa Bojanom Selaković, koordinatorkom Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Ponovo odloženo glasanje o rezoluciji o Srebrenici, posle diplomatske inicijative SAD. Sednica će biti odložena „na neko vreme“. SAD su  tražile dodatne konsultacije za usaglašavsnje teksta rezolucije. Zbog čega, razgovaramo sa Markom Milosavljevićem iz Inicijative mladih za ljudska prava i Senkom Kurt, novinarkom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare