Vučice nastavile akciju „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“

Sport 08. avg 202112:57 > 15:13
Mozzart

ŽFK sa juga Srbije priključio se projektu FSS-a i Mozzarta za osnaživanje devojčica da se bave fudbalom.

Gol je za njih urođeni instinkt, a fudbalska livada prirodno okruženje jer su odrasle u jednoj zelenoj oazi na jugu Srbije. Koliko vole loptu, vidi se iz aviona, odnosno u ovom slučaju – drona. Već prvi kadrovi iz čistog vazduha u selu Vučje krod Leskovca, uhvatili su prostrano igralište na kome vreme kao da je stalo – nema jutjuba i selfija, igra je zamenila video-igrice, a driblinzi i klizeći startovi pršte toliko da je potreban i snimak izbliza.

Mozzart

Vreme je za malo buke – kadar hvata jednu po jednu. One su Vučice i iz sveg glasa viču: „Fudbal je za devojčice“!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Akcija Fudbalskog saveza Srbije i Mozzarta nastavljena je u mestu od 3.000 stanovnika, prirodnom rezervatu za procvat ženskog fudbala na jugu zemlje, gde od 200 devojčica, 35 trenira fudbal… Kampanja se spontano širi u svim mestima koje imaju barem jedan ŽFK i jednu fontanu, jer su posle spektakla Superligašica na Slaviji, mnoge tinejdžerke u kopačkama želele da istrče počasni krug za ženski fudbal u Srbiji.

Ovoga puta nije bilo potrebe zaustavljati saobraćaj, jer u ovom mestu svi prednost daju Vučicama koje biciklima hitaju na trening. U to su se još ranije uverili i predstavnici kompanije Mozzart, koji su posetili borbene fudbalerke i donirali im dresove i lopte. Transparent „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“ razvijen je i u Vučju, baš kao i pre nekoliko nedelja u Banji Kovljači, gde su ŽFK Loznica i ŽFK Požega podržali veliku akciju FSS-a i Mozzarta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mozzart Sport (@mozzartsport)

Fudbalerke, Vučice vas zovu da nastavite štafetu, lopta moža da se zakotrlja baš oko fontane u vašem mestu!

Mozzart
Mozzart