Male jutarnje promene za dobro raspoloženje

Zdravlje 06. jun 202111:03
Izvor: Shutterstok

Zatamnjena soba nije rešenje, puštanje sunčeve svetlosti je samo jedna od stvari koju biste mogli da uradite kada se probudite.

Određene jutarnje navike možete da promenite ili ih prilagodite da biste u novi dan ušli odmorniji i veseliji.

Izbegavajte naglo ustajanje

Kod vas nema ležanja i izležavanja. Čim sat zazvoni, odmah ustajete. Iako je to na neki način i dobro jer vam nije potrebno razbuđivanje, s druge strane, naglo ustajanje može da bude štetno za kičmu.

Povezane vesti

Tako tražite previše od svoje kičme koja je skoro celu noć bila u jednom položaju. Svi nagli pokreti ujutro mogli bi da rezultiraju spazmom mišića i kočenjem.

Takođe, brzo ustajanje znači i naglo slivanje krvi u noge, pa može doći do vrtoglavice. Uvek je bolja opcija da malo ostanete u sedećem položaju pre nego što ustanete.

Pustite svetlost u sobu

Zatamnjena soba dok se spremate za novi dan često nije rešenje. Ujutro nam je svima potrebna sunčeva svetlost da bi se naš unutrašnji sat pokrenuo.

Otvorite prozore, podignite roletne i odmah će vam biti bolje čim osetite svež vazduh zrak i zrake sunca na koži.

Napravite nešto za sebe već ujutru

Ujutro ste uglavno u nekoj žurbi, pa tek posle podne stižete da pomislite na sebe. Stručnjaci kažu da je to pogrešno i da bi sebe trebalo da „počastimo“ odmah ujutru. Učinite nešto lepo za sebe, dan će vam već u početku biti lepši.

Doručkujte

Nije problem što ćete vežbati ili trčati, već to što pre toga verovatno nećete jesti. Pravo vreme za doručak je oko 30 minuta od buđenja, tako ćete organizmu dati novo gorivo.

Pre trčanja to može da buda banana, šaka oraha ili malo žitarica, piše HuffPost.

Komentari

Vaš komentar