Novavaks napreduje na putu ka odobrenju vakcine

Zdravlje 05. feb 202110:09
Shutterstock

Biotehnološka kompanija Novavaks objavila je da je postupak "neprekidnog pregleda" za odobrenje njihove vakcine protiv kovida-19 u toku u više zemalja.

Proizvođač vakcina najavio je da je započeo proces sa nekoliko regulatornih agencija, uključujući Američku administraciju za hranu i lekove (FDA), Evropsku agenciju za lekove (EMA), Regulatornu agenciju za lekove i zdravstvene proizvode u Velikoj Britaniji i Kanadi.

Povezane vesti

Tekući pregled znači da će kompanija predati neke završene delove svoje prijave za autorizaciju, umesto da čeka dok se cela prijava ne završi. Prema Novavaksu, pregledi regulatornih agencija će se nastaviti dok kompanija završava faze 3 ispitivanja u Velikoj Britaniji i SAD.

„Tekući pregled našeg podnošenja nekliničkih podataka i ranih kliničkih studija od strane regulatornih vlasti pomoći će ubrzanju postupka pregleda i približiti nas isporuci sigurne i efikasne vakcine širom sveta“, rekao je dr Gregori Glen, rukovodilac sektora za istraživanja i razvoj u Novavaksu, navedeno je u saopštenju i dodao:

„Cenimo poverenje agencija u Novavaks na osnovu naših ranih podataka vezanih za vakcinu protiv kovida-19.“

Novavaks je prošle nedelje objavio da rani rezultati ispitivanja faze tri u Velikoj Britaniji pokazuju da je vakcina protiv koronavirusa  ove kompanije efikasna 89,3 odsto.

 

Komentari

Vaš komentar