Sputnjik V tražio dozvolu Evropske unije

Zdravlje 09. feb 202110:29
Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov

Ruski fond za direktne investicije podneo je zahtev za registraciju ruske vakcin Sputnjik V u Evropskoj uniji 29. januara i postoji potvrda da je zahtev primljen, potvrđeno je iz tog fonda.

U odgovoru koji prebnosi Sputnjik navodi se da je zahtev Evropskoj agenciji za lekove (EMA) poslat 22. oktobra 2020. godine za učešće u naučnom savetovanju o vakcini Sputnjik V.

Povezane vesti

„Predstavnici Fonda, tvorci vakcine i predstavnici EMA održali su naučnu konsultaciju 19. januara 2021. godine, a RFPI je 29. januara 2021. godine predao Evropskoj uniji zahtev za registraciju vakcine Sputnjik V i pokrenuo proces predaje informacija Evropskog agenciji za lekove kroz proceduru postupne ekspertize“, navodi se u saopštenju ruskog Fonda.

„Fond poseduje zvaničnu potvrdu Evropske agencije za lekove da je zahtev primljen“, dodaje se i navodi da od EMA zavisi kojom brzinom će zahtev biti odobren.

Ranije je izvor iz Evropske agencije za lekove saopštio da je završeno konsultovanje tvoraca ruske vakcine Sputnjik V i da sada mogu podneti zahtev za registraciju vakcine na tržištu EU.

Predstavnik Evropske agencije za lekove, takođe, je objasnio da agencija za sada nije primila zahtev za registraciju od tvorca vakcine, kao i da se o rokovima za dobijanje odobrenja od EMA za tržište EU može razgovarati pošto prime odgovarajući zahtev.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus

 

Komentari

Vaš komentar