Znakovi koji pokazuju da previše pijete pivo

Zdravlje 16. maj 202118:35 > 18:376 komentara
Izvor: Shutterstock

Pivo na kraju napornog dana mnogima pomaže da se opuste, ali ako se pije previše, može negativno da se odrazi na zdravlje, naročito ako se pije svaki dan.

Postoji nekoliko znakova koji mogu da pokažu da previše konzumirate ovo piće.

Osećate se naduto

Prevelika konzumacija alkohola može da ošteti tkivo u probavnom traktu i prouzrokuje probleme sa crevima koja apsorbuju hranjive sastojke i vitamine tokom probavljanja hrane. Zbog toga se može javiti i pothranjenost, piše Eat This Not That.

Povezane vesti

Naravno, to zavisi o tome koliko alkohola pijete. Ali, ako vas muči nadutost i imate gasove, to može da bude znak da ste popili previše piva. Ako smanjite unos alkohola, to može rešiti problem s nadutošću i smanjiti rizik od nekih drugih zdravstvenih problema kao što su hemoroidi i čir.

Anksiozni ste

Anksioznost je česta pojava kod osoba koje piju velike količine alkohola. Ako prijete previše piva, možete se osećati anksiozno kada započne period detoksikacije, odnosno kada alkohol napusti vaše telo. Prema tome, ako često pijete pivo i anksiozni ste, možda biste trebali da smanjite količine piva koje unosite.

Pospani ste

Ako ste pospani i imate problema sa spavanjem, to bi moglo da bude povezano sa količinom alkohola koju ste popili. Studija koju je sproveo Američki nacionalni institut za zdravlje pokazala je da je potrebno četiri do pet sati da alkohol napusti naše telo. Dakle, ako pijete alkohol pre spavanja, alkohol će poremetiti vaš san. Ako želite da popijete pivo, popijte ga ranije tokom dana.

Imate problem sa pražnjenjem creva

Velike količine alkohola, uključujući i pivo, mogu da prouzrokuju probleme s pražnjenjem creva. Prekomerna konzumacija alkohola može da prouzrokuje dijareju ili bol prilikom pražnjenja creva. Ako primetite takve probleme, smanjite unos alkohola i počnite da jedete više hrane koja je bogata vlaknima.

Imate problem u krevetu

Studije pokazuju da muškarci koji piju previše piva mogu da dožive erektilnu disfunkciju. Piće može da spreči proizvodnju hormona i smanji libido. Ako imate problema u krevetu, razmislite o tome da smanjite unos alkohola.

Komentari

Vaš komentar